یادداشت های برنامه نویس

تجربیات و سورس کدهای رایگان در زمینه برنامه نویسی دلفی و دیتابیس ها

یادداشت های برنامه نویس

تجربیات و سورس کدهای رایگان در زمینه برنامه نویسی دلفی و دیتابیس ها

چگونه یک دیتابیس مناسب انتخاب کنیم؟

امروزه در بیشتر نرم افزارها که تولید میکنیم نیاز به استفاده از دیتابیس است و متاسفانه در بیشتر موارد یک دیتابیس مناسب با نرم افزارانتخاب نمی کنیم و به مشکلات زیادی بر می خوریم.
در اغلب موارد دیده میشود برای هر پروژه ای برنامه نویسان(اعم از دانشجویان برای پروژه های دانشجویی و برنامه نویسان که تازه شروع به برنامه نویسی تجاری می کنند ) SQL SERVER را انتخاب می کنند و معمولا چون تازه شروع کرده اند و اطلاعات چندانی ندارند و در فروم های برنامه نویسی میبینیم که دست به سر مانده اند برای این پروژه هایی که فکر نکنم از اول تا آخر برنامه بیش از 1000 رکورد را به خود نمی بینند(مخصوصا نرم افزارهای تجاری) و اطلاحا local هستند sql server که انتخاب اشتباه هست چون اولا sql server همون طور که از نامش پیداست برای دیتابیس تحت شبکه ساخته شده و همچنین مدیریت آن تقریبا کار مشکلی است و همچنین عدم انجام تنظیمات امنیتی در سیستم که اتصال به اینترنت و... دارند یک تهدید محسوب می شود(چون تنظیمات مربوط به کاربر و پورت پیش فرض انجام نمی شود). البته مشکلات attach و backup و... باید اضافه کرد.
حالا حرف حساب بعد از این همه سخنرانی!
توصیه من به دوستان که مطابق با نیازهاشون یک دیتابیس انتخاب کنند برای برنامه های لوکال sql یک گزینه بسیار مناسب داره SQL CE. که دیتابیس به صورت یک فایل هست . حجم بسیار سبکی داره قابلیت SP ندارد! به راحتی قابل جابه جایی و امنیت خوبی داره درایور برای این دیتابیس حدود 2 مگابایت می باشد و هیچ آیکونی هم اضافه نمی کند(به try) و سرعت بسیار بالایی دارد نه نیاز به attach و ... .
گزینه دیگه که قابلیت بیشتری داره sp  و ... هم داره سرعت بسیار عالی محدودیت آنچنانی هم برای تعداد رکورد ندارد نصب درایورش برای لوکال یک فایل فشرده 19 مگابایتی هست که پروژه باید unzip بشه یا از همون اول کنار برنامه باشه! (همراه برنامه جابه جا بشه) کاملا رایگان می باشد زبانش بسیار شبیه t-sql می باشد تقریبا همون دستورات هستند. نام این دیتابیس هم شنیده اید mysql. mysql دارای 2 نسخه است local و server
حجم سرورش 120 مگابایت (آخرین نسخه). مقایسه کنید با sql server 2008 که یک dvd هست!.در حال عادی برنامه مدیریت نداره ولی نرم افزار های زیادی برای مدیریت این دیتابیس رایگان هست از جمله sqlyog و ems و....
میبینید که حجم دیتابیس با نرم افزارهای مدیریتی زیر 150 مگابایت است.جا به جایی بانک بسیار ساده است و مدیریت کاربران خیلی خیلی ساده است و نصبش هم چند دقیقه بیشتر طول نمیکشه.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد